Välkomna till en konstkväll på Lindängeskolan!

skickad 15 dec. 2017 06:01 av Jaklina Stankic

Information om skolstarten vt 2018

skickad 14 dec. 2017 05:21 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 14 dec. 2017 05:27 ]

Läs om skolans bidrag till maskrosprojektet!

skickad 14 dec. 2017 04:47 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 14 dec. 2017 04:47 ]

I det senaste numret av Bi-lagan kom Lindängeskolans bidrag till Utmaningen 2017 med! Där kan man läsa hur en av skolans duktiga lärare, Katarina Kasmarvik, arbetat med sina elever i åk 2 kring maskrosprojektet.

Vill du läsa mer om detta så hittar du en direkt länk till Bilagan nedan.

Våra tvåor programmerar!

skickad 5 dec. 2017 03:46 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 14 dec. 2017 04:09 ]

Alla eleverna i åk 2 på Lindängeskolan har nu fått lära sig programmera Bee-botar. Vi är klara med vecka två av fyra av projektet och eleverna är så duktiga! Det är andra året i rad som vi kör detta koncept med åk 2 och det blivit en del i vår digitala utvecklingsplan. Detta förbereder elever inför andra teknik- och programmeringsprojekt längre fram.

Hälsar
Mattias Isberg och Nagham Alhamidi
Här är lite bilder från de första veckorna.

Artikel om Alexander!

skickad 23 nov. 2017 00:57 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 23 nov. 2017 00:57 ]

Foto: Emil Malmborg

Alexander Tandefelt arbetar hos oss på Lindängeskolan. Pedagogiska magasinet har gjort en intervju med honom. Läs mer om hur han arbetar i klassrummet via länken nedan:

Mer information om händelsen på Lindängeskolan

skickad 10 nov. 2017 02:29 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 10 nov. 2017 02:29 ]

Igår hade vi en annorlunda dag på Lindängeskolan.

Tack vare att vi hanterade det systematiskt och skolans personal agerade på ett mycket bra och effektivt sätt lyckades vi säkra skoldagen och fullfölja alla lektioner och fritidshemmets verksamhet enligt schemat.

Vi lyckades också tack vare ett gott samarbete med alla föräldrar vi hade kontakt med.

Det tackar vi så mycket för!

Vi tackar givetvis polisen som gjorde en fantastisk insats och var på skolan under hela dagen och skapade trygghet.

Idag kommer vi att utvärdera gårdagen och se över eventuella förbättringsbehov.

Under en period kommer vi att ha två väktare på skolan som har i uppdrag att bevaka huvudentrén och skolgården. De kommer även att röra sig inomhus. Vi har valt att ha den här åtgärden för att skapa trygghet hos eleverna och personalen trots att vi samråd med polisen har bedömt att det inte finns ett ökat behov av att avvika från ordinarie rutiner.

Alla elever som är i behov av stöd kommer att kunna få det av vår personal och framförallt elevhälsoteamet.

Ni är välkomna att höra av er till ansvarig mentor eller skolledare.

Skolledningen

Tack till alla som har hjälpt till igår

skickad 9 nov. 2017 05:21 av Jaklina Stankic

Igår hade vi en annorlunda dag på Lindängeskolan.

Det tackar vi så mycket för!

Idag kommer vi att utvärdera gårdagen och se över eventuella förbättringsbehov.

Ni är välkomna att höra av er till ansvarig mentor eller skolledare.

Skolledningen

Information om händelse på Lindängeskolan

skickad 8 nov. 2017 04:54 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 8 nov. 2017 04:54 ]

I dag har en maskerad person med en kniv synts till på Lindängeskolans skolgård. Personen har uppfattats som hotfull av eleverna, men ingen har kommit till fysisk skada. Skolan har gjort en polisanmälan och polisen är på plats. Skolan är låst och eleverna samlades inledningsvis i aulan men är nu tillbaka på sina ordinarie lektioner, efter samråd med polisen.

Skolledningen tar händelsen på största allvar och har agerat enligt rutin. Vi vill därför att ni som vårdnadshavare får kännedom om detta och vid behov kan prata med era barn om det.

Har du frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta ditt barns mentor.

Jaklina Stankic

Lindängeskolan

Eleverna från åk 1 har gjort filmer.

skickad 8 nov. 2017 04:39 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 8 nov. 2017 04:40 ]

YouTube-video

Eleverna i åk 1 fick måla och skapa figurer, samt skriva berättelser om mobbning och likabehandling. Sedan har de tagit foto som de lagt in i imovie och spelat in röster. Vi lägger en av filmerna här. Vill ni se fler så besök https://www.facebook.com/Lindangeskolan/

Lärare:

Alexander Tandefelt

Inbjudan till skolråd

skickad 24 okt. 2017 04:26 av Mattias Isberg   [ uppdaterad 24 okt. 2017 04:26 ]

Välkomna till Skolrådet!

Måndagen 27/11 kl 17:30-19:00 träffas vi nästa gång. Om du vill vara med så mejla Gunilla på mejladress gunilla.frykander@malmo.se

OSA senast 22/12.

1-10 of 118