Alla klasser i åk 7 ska få skapa film med en regisssör.

skickad 9 sep. 2015 00:34 av LÄGR Admin   [ uppdaterad 10 sep. 2015 11:34 av mattias.isberg@skola.malmo.se ]
Vi håller just nu på att planera så att alla klasser i åk 7 ska få arbeta med film under nästa termin (vt 2016).

Målet är att de både ska få se och analysera några olika typer av kortfilmer. De ska få skriva manus/storyboard och skapa en egen kortfilm under vårterminen. Deras filmer kommer även visas i större sammanhang under en premiärdag. På detta sätt hoppas vi att eleverna ska få en större förståelse för filmskapande. Något som kanske skapar ett framtida intresse.

Som hjälp under dagarna kommer vi ta in några filmexpeter till skolan. En av dem är Tobias Ohlsson, som arbetar som regissör/producent i olika filmprojekt.

I detta projekt kommer ämneslärare, IT-pedagog och externa filmexperter samarbeta för att hjälpa eleverna.

Detta projekt ingår i ett större samarbete inom skolområde Söder. Det är ett samarbete inom "Skapande skola" tillsammans med Barnkulturenheten. Så de flesta skolor med elever i åk 7 kommer att genomföra det.

/Mattias Isberg

Tobias Ohlsson
 is a filmmaker based out of Malmoe, Sweden who began his career directing music videos and commercials. He recently joined the ranks of feature length documentary filmmakers as an editor on the film The Hammer 2015. Tobias will be Crossover's visual effects supervisor.