Filmprojektet är i gång!

skickad 21 jan. 2016 01:53 av Mattias Nils Bertil Isberg   [ uppdaterad 21 jan. 2016 02:02 ]
I måndags (18 januari 2016) påbörjade årskurs 7 sitt filmprojekt. Vi åkte iväg till Panora och fick en introduktion i filmens olika genrar och uppbyggnad av filmskaparen Tobias Ohlsson. Vi tittade på filmklipp från Matrix, Sagan om ringen, Lejonkungen, Titanic, Tillbaka till framtiden, Inception, Sjätte sinnet och Hunger games.

Klasserna kommer nu delas in i grupper som tills den 8 mars ska skapa en översiktsplanering och summering av vad de vill göra för film. Då ska vi filma och i slutet av terminen ska vi ha en filmvisning med alla filmerna som skapats.

Detta projekt ingår i ett större samarbete inom skolområde Söder. Det är ett samarbete inom "Skapande skola" tillsammans med Barnkulturenheten. Fem skolor i vårt skolområde arbetar med det!

Mattias, Anette, Vesna, Susi och Maria från arbetslag 7

Bilder från Panora

Tobias Ohlsson is a filmmaker based out of Malmoe, Sweden who began his career directing music videos and commercials. He recently joined the ranks of feature length documentary filmmakers as an editor on the film The Hammer 2015