Lindängeskolan är med i Håll Sverige Rent!

skickad 13 maj 2015 00:32 av Mattias Isberg
Nedskräpning är ett stort problem i vårt samhälle och mycket av det som inte hamnar i soptunnor, hamnar med tiden i vår natur, sjöar och hav. Här ligger skärpet och sönderdelas och gifter frigörs. På så sätt påverkar nedskräpningen hela vårt kretsloppet. (Här finner du den senaste rapporten om nedskräpning i Sverige )

På Lindängeskolan arbetar vi aktivt med hållbarhet och försöker lära eleverna att ta ansvar för miljön.
Därför anmälde klassläraren Johanna Gjermundsen våra elever i åk 1 till Skräpplockardagarna via http://www.hsr.se/. HSR skickade sedan ut soppåsar och tatueringar till skolan. Skolan bjöd på arbetshandskar till eleverna.

Under 40 min lyckades klass 1a och 1b samla ihop 11kg skräp från skolgården. Skärp som slipper spridas vidare i naturen. Fantastiskt!

Eleverna tyckte att det var en kul aktivitet och belönades sedan med ett äpple och en låtsastatuering.

Nedan kan ni se bilder från Lindängeskolans skräpplockardag! Ett event vi numera alltid kommer lägga in i vår läsårsplanering!

Text: Mattias Isberg
Bilder: Johanna Gjermundsen