Skola24 - Elevernas närvarosystem

På Lindängeskolan använder vi sedan länge ett system kallat för Skola24. Här registrerar lärarna när eleverna är närvarande/frånvarande.

I Skola24 kan även ni föräldrar ta del av ert barns närvaro och göra sjukanmälan direkt via Internet. På ett enkelt sätt kan ni få en översikt över ert barns närvaro/frånvaro och skriva ut en frånvarorapport. Skola24 är kostnadsfritt för dig som förälder.

Ni har nu möjlighet att anmäla er. Det ni behöver göra för att få en egen inloggning är att fylla i ett Skola24-kontrakt med information om er och ert barn. Varje förälder/vårdnadshavare måste lämna varsitt kontrakt.

För att föräldern ska kopplas till rätt barn, behövs förälders och barns fullständiga personnummer.

Enligt personuppgiftslagen ( PuL) krävs Ditt samtycke för att vi skall kunna hantera Dina personuppgifter i vårt register, Skola 24.

Genom att underteckna beställningen av konto till Skola24, samtycker Du till denna registrering. Den blankett som behövs för detta kan du antingen få av ditt barns mentor eller ladda ner själv. Du hittar den längst ner på sidan eller under meny-rubriken "Dokument". . Skriv ut, fyll i och lämna till elevens mentor.

Du har enligt PuL rätt att ta del av de uppgifter, som finns i registret och även begära rättelse av dessa.

Du kan när som helst ångra detta samtycke.

Blankett till Skola24 hittar du via denna sida.  e

När du lämnat blanketten kommer mentor att registrera dig i Skola24 och det kommer skickas ett mail med en aktiveringskod till den E-post som du angivit.Därefter följer du bara anvisningarna i mailet och du kan sedan följa ditt eller dina barns närvaro. Har du ett Skola24-konto kan du logga in på länken nedan.